Välkommen till din nya favoritblogg

böckerVälkommen ska du vara, till fenixbok.se, bloggen som handlar om min typ av litteratur. Allra mest läser jag biografier, historiska romaner, psykologisk-, filosofisk- och kulturell litteratur. Idag har jag tre böcker under läsning. Jag har ännu inte läst biografin om flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna. Boken från 2015 heter ”Jag är Malala” och är skriven av Malala Yousafzai och Christina Lamb. Den känns som ett måste att läsa och har fått oerhört bra betyg. Dessutom är det ett ämne som ligger mig nära om hjärtat, om hur en persons engagemang och rättspatos faktiskt kan förändra en hel värld. 

Mitt nyårslöfte är att jag ska försöka leva mer här och nu och därför har jag bestämt mig för att under året behärska den ädla konsten av mindfulness. Den lilla nätta och alldeles nyutgivna boken som ska hjälpa mig heter just ”Boken som lär dig mindfullness” och är skriven av Jessamy Hibberd och Jo Usmar.  Det är min andra läsning på nattuksbordet.

Den tredje boken läser jag på läsplattan, och alltid på kvällen innan jag ska sova. Det är ”Svenska folksagor” utgiven av Bonnier Fakta. Birgitta Hellsing har tagit cirka fyrtio av våra mest kända folksagor och anpassat texten till modern svenska utan att förlora sagans speciella karaktär. Jan-Öjvind Swahn bidrar med fakta kring ålder, ursprung osv. Jätteviktigt att lyfta fram våra kulturskatter tycker jag, fler borde läsa den här boken – ladda hem för bara 57 kronor, rena fyndet!

One thought on “Välkommen till din nya favoritblogg”

  1. Det här känns som en blogg för mig. Jag älskar böcker och att läsa! Ser med spänning fram emot fler inlägg.
    /Jörgen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *