Utökning i biblioteket

I Mars upptäckte vi ju www.trademax.se i samband med att vi kollade efter inredning på nätet. Nu fick jag anledning att gå ut på den sajten igen, för jag insåg att mitt bibliotek håller på att svämma över. Om det är snålhet eller sparsamhet som ligger bakom det faktum att jag ännu inte handlat in mer plats för böcker, det vet jag inte – men nu när allting liksom rasade ihop, då fick jag nog.

En mild olycka blev en aha-upplevelse
Vi hade Sarah systerbarn på besök, och såhär i efterhand inser jag att deras dotter hade änglavakt. Hon fick tag i ena hyllan på bokhyllan på något vis, och den liksom släppte från konstruktionen vilket resulterade i att hela hyllan med typ 100 kg böcker föll. Ungen klarade sig med en bok i huvudet bara, tack och lov. Men det fick mig att ta beslutet om att gå ut och köpa nya bokhyllor direkt. Man skäms när sådant händer och tar på något sätt på sig skulden.

Fantasy – en ännu oupptäckt genre för mig
Jag är förvisso den typen av bokmal som plöjer vad som än läggs i mina händer om det behövs, men de gånger jag väljer själv så blir det oftast romantik, filosofiskt, psykologiskt och utvecklande. Den gemensamma nämnaren är väl att det ska vara verklighetstrogen och att man ska kunna sätta sig in i och relatera till både historien och huvudpersonerna. Fantasy är ju därför dess motsats och kanske är det därför som jag inte har upptäckt den genren ännu. Nu fick jag tips av en vän om en serie däremot som jag tycker låter ganska intressant, ”The Mortal Instruments”. Hon hade sträckläst hela trilogin under semestern.
Det finns även ett gäng med andra böcker i genren som jag haft i periferin ett tag och som ändå figurerar på min bucket list så att säga. Någon gång ska jag läsa dom, så är det bara.

  • The Sookie Stackhouse Novels
  • House of Nights
  • Hitchhikers guide to the galaxy
  • Game of Thrones
  • Arvtagaren

Men jag måste börja med att få hem en (eller flera) bokhyllor så att jag kan skapa mer plats. Sara är inte överbegeistrad av lycka direkt eftersom jag i princip har tagit över hela biblioteket snart. Men jag kan inte göra mig av med böcker. Det går bara inte. Någon som känner igen sig i den känslan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *