Om min blogg

Älskar du liksom jag att läsa böcker? VIP-kortet på biblioteket var tidigare flitigt använt, men nu för tiden laddar jag mest hem böcker till läsplattan, så jag behöver i princip inte röra mig ur soffan längre. Vanligtvis plöjer jag i mig två böcker i veckan, upp till två böcker om dagen (i semestertider eller mellan två projekt) – allt mellan himmel och jord, men mest epik. Alltså prosa som en del kallar det. Brukar dock hålla mig från science fiction, kriminalromaner och thrillers. På sista tiden har jag ramlat in på en hel del myter, legender och folksagor – och en del fabler också. Att läsa ger möjlighet att titta in i en annan människas liv, fantasivärld och kunskaper. För en billig peng blir man berest, upplyst, inspirerad och får möjlighet att se saker från någon annans perspektiv. Som du antagligen förstår kommer den här bloggen att handla om litteratur, böcker, det skrivna ordets magi… Jag kommer säkert in på en och annan favoritförfattare. Kanske det kan ge dig inspiration att prova på något du inte gjort tidigare, eller få dig som sällan öppnar en bok att genom att följa min blogg, känna dig mer inspirerad och sugen på att läsa.

De tillfällen jag lägger från mig boken, ve och fasa, är när jag känner att kroppen börjar spritta i ticks eller när en kroppsdel har somnat. I båda fallen brukar det vara dags att röra på kroppen, och för det mesta tar jag en promenad med hunden Mr Jönsson, en mellanspets på tre busiga år. Det händer också lite sporadiskt, varje söndag klockan fem närmare bestämt, att jag spelar squash med en kompis. Jag lovar, du även kommer få läsa om både vovve och träning i denna blogg. Och kanske lite om sambon Sara och våra vänner.

Kontakta mig: fenix@fenixbok.se